brand

Verdachte oud-prins van Holtum blijft twee weken langer in hechtenis

Print
Verdachte oud-prins van Holtum blijft twee weken langer in hechtenis

Het door brand beschadigde huis in Holtum. Afbeelding: Mitchell Giebels

Holtum -

De 30-jarige Mike S. die wordt verdacht van brandstichting in Holtum blijft nog zeker twee weken in voorlopige hechtenis.

S. werd woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besliste dat hij langer moet blijven vastzitten. De raadkamer beslist volgende week donderdag of hij na die twee weken vrij kan komen in afwachting van een eventueel proces.

Brand

De Holtumer, in november uitgeroepen tot prins carnaval van de Katers in het Bornse kerkdorp, zou zondag in alle vroegte brand hebben gesticht in de woning aan de Martensweg die hij met zijn partner, dit jaar prinses van de Katers, had opgeknapt en bewoonde.

Lees ook:Carnaval in Holtum verder zonder prins na aanhouding

De brand richtte vooral binnen schade aan en blakerde de voorgevel. Niemand raakte gewond, volgens de brandweer was niemand in het pand aanwezig toen het bluswerk werd ingezet. Over wat zich die ochtend precies heeft afgespeeld bestaat onduidelijkheid. Volgens bronnen zou de daad van S. verband houden met problemen in zijn relatie.

Aanleiding

Voor de Holtumse carnavalsvereniging waren de gebeurtenissen van zondag aanleiding het prinsenpaar aan de kant te schuiven en het jubileumseizoen verder te gaan met jeugdprinses Esmee als boegbeeld.