Symfonie

Koninklijk zangkoor Venlona doet Queen

Print
Koninklijk zangkoor Venlona doet Queen

Venlona verzorgde vorige week in De Maaspoort in Venlo de nieuwjaarsconcerten met harmonie St. Caecilia. Afbeelding: Karin de Jonge

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Kerkrade / Eygelshoven -

Met een dameskoor en een fanfareorkest voert Venlona uit Venlo in juni driemaal The Queen Symphony op.

„Het is een avontuur”, meent pr-man Guus Haeijen van de koninklijke zangvereniging. „Maar we gaan de uitdaging graag aan.” Het mannenkoor is gevraagd voor het project door het Limburgs Fanfare Orkest (LFO) uit Kerkrade. Zakelijk leider Rob Letterle speelt als bassist vaker mee bij harmonie St. Caecilia uit Blerick, waarmee Venlona de nieuwjaarsconcerten in De Maaspoort verzorgt. De dirigent van het LFO droomde ervan The Queen Symphony te spelen. Het stuk werd speciaal gearrangeerd voor de fanfare, die vervolgens op zoek ging naar een koor met 150 zangers. Venlona (82 actieve leden) levert de mannen, naar een dameskoor met 70 zangeressen wordt nog gezocht. Van de rocknummers is een symfonie gemaakt. „Ze klinken anders, maar zijn natuurlijk goed herkenbaar”, meent Haeijen. The Queen Symphony wordt in Venlo (8 juni), Kerkrade (9 juni) en in België (15 juni, plaats nog onbekend) opgevoerd. „Het wordt een spektakel”, belooft Haeijen. Hij verwacht volle zalen, zeker nu Queen dankzij de film Bohemian Rhapsody weer volop in de belangstelling staat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen