Meer geld voor kleine popevenementen Limburg

Print
Meer geld voor kleine popevenementen Limburg

Afbeelding: Mitchell Giebels

Geleen -

Kleine muziekfestivals en popconcerten in Limburg kunnen dit jaar een extra geldbron aanboren bij Pop in Limburg om evenementen van de grond te tillen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg reserveert in totaal 20.000 euro voor kleinschalige livemuziekevenementen.

De 20.000 euro is specifiek bedoeld om kleinschalige concerten, festivals en livemuziekoptredens te waarborgen, meldt Pop in Limburg-directeur Paul Moerel.

Verschraling

„Subsidie- en fondswerving is voor veel kleine en op vrijwilligers gebaseerde initiatieven te complex en wordt om die reden vaak nagelaten. Ondanks dat deze organisaties meestal wel goed in staat zijn om (lokale) sponsors aan zich te binden, krijgen ze vaak hun begroting niet dekkend. Dat maakt het programmeren van livemuziek (te) risicovol.”

„Een verschraling van de Limburgse popcultuur is hiervan een gevolg, terwijl juist kleinere initiatieven met een beperkt bedrag ter ondersteuning hun festival of concert al kunnen realiseren”, legt Moerel, directeur van Pop in Limburg, uit.

Alleen kleine muziek- en cultuurpodia met een maximale capaciteit van 300 bezoekers en kleine festivals met een maximale capaciteit van 1500 bezoekers komen in aanmerking voor een bijdrage. Aanvragen voor extra subsidie worden door Pop in Limburg toegekend.