Dit is de truck van de Landgraafse chauffeur, met stukgeslagen ruiten

Print
Dit is de truck van de Landgraafse chauffeur, met stukgeslagen ruiten

De stukgeslagen zijruit van de cabine. Afbeelding: De Limburger

Landgraaf -

Deze gele Scania is de vrachtwagen waarmee de Landgraafse chauffeur Ron D. betrokken was bij het fatale incident tijdens de demonstratie van gele hesjes bij Visé in België.

Te zien is dat de ruit aan de passagierszijde van de cabine er finaal uit is geslagen. Op de andere foto is een gat in de voorruit van de truck te zien.

Dit is de truck van de Landgraafse chauffeur, met stukgeslagen ruiten
Het gat in de voorruit. Foto: De Limburger

Lees ook: Angst voor represailles na fataal ongeluk: vrachtwagenchauffeur krijgt beveiliging

Belaagd

De chauffeur verklaarde via zijn advocaat Richard Wagemans dat hij tijdens de actie, op vrijdag 11 januari, zwaar door meerdere demonstranten werd belaagd, en dat er ruiten van zijn wagen werden ingeslagen.

De truck staat op een niet nader aangeduid terrein in Maastricht.

Niets gemerkt

De 47-jarige vrachtwagenchauffeur heeft ook verklaard dat hij niets van de dood van de actievoerder heeft gemerkt. Hij was in paniek door de aanval en is weggereden, liet zijn advocaat eerder al weten.

Pas na het weekend hoorde hij dat hij werd gezocht en heeft hij zich bij de Belgische politie gemeld.

Lees ook: Trucker uit Landgraaf weer snel de weg op: ‘Thuiszitten heeft geen zin’

Het OM in Luik bevestigde woensdag dat de chauffeur heeft verklaard dat hij uit angst door was gereden. Hij is dinsdag onder voorwaarden vrijgelaten en moet beschikbaar blijven voor het onderzoek. Hij wordt beschuldigd van het toebrengen van lichamelijk letsel, zonder de intentie iemand om het leven te brengen.

In gevaar gebracht

De woordvoerder wijst erop dat het gedrag van de actievoerders de veiligheid van de gebruikers van de openbare weg, en van henzelf, ,,ernstig in gevaar heeft gebracht.’’ ,,Het drama van vrijdag terzijde’’, is het blokkeren van een autoweg waardoor het verkeer is belemmerd een overtreding, aldus het OM.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen