Toch woningen Op de Konie Stevensweert

Print
Toch woningen Op de Konie Stevensweert

De huidige speeltuin wordt verplaatst. Afbeelding: Gemeente Maasgouw

Stevensweert -

Er komen 29 nieuwe woningen aan de zuidkant van Stevensweert. Daarmee komt een einde aan de lange geschiedenis van bestemmingsplan Op de Konie.

Over woningen aan de zuidkant van Stevensweert wordt al sinds begin van de jaren tachtig gesproken. Het oorspronkelijke bestemmingsplan Op de Konie ging uit van 109 woningen. Nooit bleek echter de tijd rijp om te komen tot een bouwstart. De laatste jaren is meerdere malen aangekondigd met de bouw van woningen te beginnen maar steeds liepen de plannen spaak. Door de financiële crisis maar ook door andere zienswijzen met betrekking tot woningbouw in de regio. Zo stonden er in 2015 nog 1095 woningen gepland in de hele gemeente Maasgouw. Op last van de provincie moest dat aantal krimpen met 665 woningen. Het plan Op de Konie ging daardoor weer van tafel.

In 2016 stelde de gemeente Maasgouw een ultimatum aan de vele grondeigenaren in het gebied om te komen tot daadwerkelijke bouwaanvragen. Drie partijen dienden plannen in voor in totaal 29 woningen. Zonder tegenslag kan de schop volgens de gemeente begin 2020 de grond in.