opera!

Onmogelijke Italiaanse liefde met Duitse ondertitels

Onmogelijke Italiaanse liefde met Duitse ondertitels

De opera Romeo en Julia vertelt het tragische liefdesverhaal van twee jongeren in de Italiaanse stad Verona. De mooie Julia Capulet wordt verliefd op de stoere Romeo Montague.

Helaas botert het niet tussen de twee vijandige families en de liefde van de twee wordt verboden. Romeo en Julia nemen daar geen genoegen mee. Ze gaan liever dood dan dat hun liefde niet mag bestaan. Ze bedenken dan ook een list om bij elkaar te kunnen zijn. Helaas loopt dit anders af dan verwacht.

Wil je weten hoe het liefdesverhaal afloopt? Stap zondag dan in de bus naar het Theater in Aken. Daar wordt de opera die Charles Gounod baseerde op de beroemde liefdestragedie van toneelschrijver William Shakespeare uitgevoerd. Na De Koopman van Venetië is deze romantische opera de tweede Shakespeare-bewerking die in Theater Aken te zien is.

De muzikale leiding is in handen van de jonge Britse dirigent Christopher Ward (1980) en Ewa Teilmans tekent voor de regie. De opera wordt in het Frans gezongen met Duitse ondertiteling.

INFO

Zondag om 13.30 uur vertrekt de bus vanuit Theater Heerlen naar Theater Aken. Toegangsprijs 56,50 euro