Parket Luik: ‘Vrachtwagenchauffeur reed door uit angst’

Print
Parket Luik: ‘Vrachtwagenchauffeur reed door uit angst’

Woordvoerder van het parket in Luik, Catherine Collignon. Afbeelding: ANP

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De Nederlandse trucker die verdacht wordt van betrokkenheid bij het ongeval vrijdag in Visé waarbij een 50-jarige actievoerder om het leven kwam, was zich er niet van bewust dat hij iemand had aangereden. Hij meende dat hij tegen een blokkade was opgereden, aldus de woordvoerder van het parket in Luik, Catherine Collignon.

,,Hij zegt dat hij niet is gestopt nadat dit gebeurde omdat hij bang was. Zijn voertuig was al op meerdere plekken beschadigd dus toen hij hoorde dat ook zijn voorruit kapot ging, is hij snel doorgereden”, aldus Collignon tijdens een persconferentie woensdagmiddag in het justitiepaleis in Luik.

Geen opzet

De trucker, Ron D. uit Landgraaf, werd dinsdagmiddag na een politieverhoor in Luik al vrijgelaten omdat er volgens het Luikse parket geen sprake is van opzet. D. meldde zich dinsdag vrijwillig bij de Belgische politie, bijgestaan door zijn advocaat. Wel wordt hem het opzettelijk toebrengen van letsel ten laste gelegd en moet hij beschikbaar blijven voor verder verhoor.

Lees ook:Trucker uit Landgraaf weer snel de weg op: ‘Thuiszitten heeft geen zin’

,,Hij is op twee voorwaarden vrijgelaten: hij mag geen overtredingen meer begaan en hij moet meewerken aan elk onderdeel van het onderzoek,” legde Collignon uit. Collignon benadrukte tevens dat het blokkeren van een snelweg een overtreding is en dat door de snelweg blokkade van de gele hesjes de veiligheid van weggebruikers en van de gele hesjes zelf in gevaar is gebracht.

Bekijk ook:Dit is de truck van de Landgraafse chauffeur, met stukgeslagen ruiten