Ook Linda de Mol van RTL naar SBS

Print
Ook Linda de Mol van RTL naar SBS

Afbeelding: ANP Kippa

RTL-coryfee Linda de Mol vertrekt van RTL 4 naar Talpa Network: het mediabedrijf van haar broer John de Mol. Op 1 juli treedt ze daar in dienst. ,,Ik hoop dat ik iets moois kan bijdragen”, aldus de presentatrice.

Het is de transfer waar de hele tv-wereld op wachtte: Linda de Mol (54) hield het steeds af, maar volgt nu toch haar broer naar zijn Talpa-zendergroep (SBS 6, Veronica, Net 5 en SBS 9). Met haar komst wordt gehoopt op een langverwachte ommekeer. De zender kampt al jaren met matige kijkcijfers.

Via een persbericht laat ze weten: ,,Ik heb met ontzettend veel plezier ruim elf jaar lang bij RTL gewerkt. Weggaan is ook echt een moeilijke beslissing geweest maar ik heb altijd gezegd: als mijn broer me vraagt kom je me helpen, dan zeg ik natuurlijk ja. En die vraag kwam afgelopen december. Ik zie het als een spannende uitdaging: we gaan de komende tijd samen bouwen aan de zenders en ik hoop dat ik iets moois kan bijdragen.”

Enorme vakvrouw

Haar broer - en straks baas - John de Mol (63): ,,Linda raakt de kijker met haar humor, haar warmte, originaliteit en met de juiste toon. Daarom weet het grote publiek haar altijd te vinden. Ze is daarin met niemand anders te vergelijken. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ze toevallig ook nog mijn zus is. Ik heb geen seconde getwijfeld om haar te laten weten dat we haar bij Talpa Network hard nodig hebben. Ik ben heel blij dat ze komt en verheug me erop om samen met haar te werken aan de succesvolle programma’s die ze gaat doen en de nieuwe die ze nog gaat ontwikkelen.”

Het is de zoveelste transfer van John de Mol die eerder zoon Johnny, Gordon, Wendy van Dijk en de heren van VI strikte: Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Ook enkele programma’s verhuizen van RTL naar SBS 6, titels uit De Mols eigen Talpa-productiestal: It Takes Two en Dance Dance Dance.

Linda neemt de kijkcijferkanonnen Postcode Loterij Miljoenenjacht, Linda’s Zomerweek en Ik Hou van Holland mee naar SBS. Over Oh, Wat een Jaar en de kennisquiz Weet ik Veel? wordt nog gesteggeld. Het wordt één van de twee.

Succesvol

CEO Sven Sauvé van RTL laat weten: ,,Linda heeft er nooit een geheim van gemaakt over te stappen naar Talpa Network als haar broer haar nodig heeft. Dat moment is nu daar. Gezamenlijk hebben we de afgelopen twaalf jaar vele succesvolle programma’s neergezet. Mede dankzij Linda bereiken deze titels een miljoenenpubliek. Naast dat Linda een zeer prettige collega is, is ze een enorme vakvrouw die precies aanvoelt wat de kijker wil zien.”

Hij vervolgt: ,,We bedanken haar voor de vele jaren dat we met haar hebben gewerkt en wensen haar uiteraard veel succes.”

The Voice

Achter de schermen probeert John de Mol (63) ook The Voice of Holland naar zijn SBS 6 te halen. ,,Ik zou The Voice graag willen meenemen”, stelde De Mol onlangs in de talkshow Pauw. ,,Ik denk dat je dit aan de 44 advocaten moet vragen, die bij RTL en Talpa aan het praten zijn. Zij zijn er nu mee bezig. Het is een juridische discussie met RTL.”

The Voice, een concept van John de Mols Talpa Productions, is al jarenlang het paradepaardje van RTL met een miljoenenpubliek aan kijkers. Het zou een zware slag betekenen voor RTL, omdat The Voice ook afgeleide programma’s heeft als The Voice Kids en The Voice Senior. De Mol gaf toe dat het slecht gaat met SBS 6, dat een zender moet worden ‘tussen NPO 1 en RTL 4’. Hij wil daar ‘twee tot drie jaar voor uittrekken’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen