Gemeenschappelijke ruimte Kasteelhof Herkenbosch feestelijk heropend

Print
Gemeenschappelijke ruimte Kasteelhof Herkenbosch feestelijk heropend

Er wordt een toost uitgebracht op de nieuwe ontmoetingsplek. Afbeelding: eigen foto

Herkenbosch -

De gemeenschappelijke ruimte van het Kasteelhof in Herkenbosch is onlangs feestelijk heropend in aanwezigheid van onder anderen wethouder Eugenie Cuijpers en pastoor Jos L’Ortye. Laatstgenoemde zegende de ruimte, die voortaan de naam ‘Ons Hofje’ draagt, in.

De heropening werd bijgewoond door bewoners en andere belangstellenden. De wethouder prees de bewoners voor hun inzet om de ruimte om te toveren tot een echte ontmoetingsplek voor heel Herkenbosch.

„Tot voor kort was de ruimte in gebruik voor dagbesteding door De Zorggroep. Door het vertrek van De Zorggroep naar Bosscherhof kwam de gemeenschappelijke ruimte vrij voor andere doeleinden. Een aantal bewoners heeft deze kans aangegrepen om een nieuwe invulling te geven aan het vertrek. Voortaan kan iedereen hier terecht voor een potje biljart, darts, yoga, om te sjoelen of creatief bezig te zijn. Of voor een praatje en een kop koffie of thee”, vertelt een van de initiatiefnemers. „De bewonerscommissie heeft ons een handje geholpen om de opstart mogelijk te maken. Het beheer van de gemeenschappelijke ruimte is volledig in handen van de bewoners van de Kasteelhof.”

Belangstellenden kunnen ter plaatse informeren naar de openingstijden en het activiteitenprogramma van activiteiten. Vraag naar Annie Stox of Miep Opbroek.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje