Vastelaoves Villaasj in Maasniel rolt de loper uit voor ‘vastelaovesgekke’

Print
Vastelaoves Villaasj in Maasniel rolt de loper uit voor ‘vastelaovesgekke’

Vastelaovesgekke kunnen hun kunsten vertonen op ‘de luiper’. Afbeelding: Vastelaoves Villaasj

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De voorbereidingen voor de tweede editie van de Vastelaoves Villaasj op zondag 3 maart in Maasniel zijn in volle gang. Dit jaar wordt het net beetje anders dan de vorige keer. Wat blijft is ‘de luiper’, het hart van de Vastelaoves Villaasj.

Op ‘de luiper’ kan iedereen die dat wil op zondag 3 maart zijn of haar vastelaoveskunsten vertonen. Als einzelgänger, grote of kleine groep. „Voor ons is de vastelaovend een vorm van kleinkunst”, zegt Peter Blanckers, voorzitter van de Vastelaoves Villaasj. „Met vastelaovesgekken die de draak willen steken met een ander, of juist op een ludieke manier een boodschap willen overbrengen, of gewoon vastelaovesgek zijn. Alles kan en mag in Maasniel”, lacht Blanckers. „Eigenlijk kun je zeggen dat wat er aan gekkigheid in een optocht te zien is, nu in het hartje van Maasniel te zien is. Met interactie, omdat je toeschouwer maar ook meteen deelnemer bent.“ Naast de optredens op ‘de luiper’ zijn er diverse podia met bekende en minder bekende artiesten. De Vastelaoves Villaasj wil bewust geen grote namen. „Die zijn al op andere evenementen te zien” verklaart Blanckers. „Wij gaan voor de vastelaovesgekkigheid in het kwadraat.”

Vorig jaar had de organisatie een echte rode/oranje loper uitgerold. Maar door de regen en de wind bleef deze niet liggen. Of er nu ook echt een loper ligt, wil de voorzitter nog niet verklappen. „Dat blijft spannend tot het laatst, maar sowieso leggen we spreekwoordelijk ‘de luiper’ voor iedereen uit”.

Meedoen met Vastelaoves Villaasj? Aanmelden kan via programma@vastelaovesvillaasj.nl