Nieuwe zakelijk leider dansgezelschap Sally

Print
Nieuwe zakelijk leider dansgezelschap Sally

Nicolle van Lith bij dansgezelschap Sally. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht -

Nicolle van Lith (39) uit Roermond is de nieuwe zakelijk leider van Sally Dansgezelschap Maastricht. Ze was jaren professioneel danser en gaf balletles. Tot voor kort was ze beleidsmedewerker bij de provincie Limburg.

Verder is Nicolle Van Lith medeoprichter van cultuurlab Erlenmeyer, zit ze in de raad van toezicht van Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst en is ze voorzitter van Makershuis Tilburg. Onlangs richtte ze adviesbureau Cultuurslagers op. „Toen ik bekendmaakte te stoppen bij de provincie, ben ik door diverse mensen benaderd. Iedereen die me de afgelopen tijd sprak, wist zeker dat ik weer iets in de dans zou gaan doen. Dat is wie ik ben. Het moederschip belde. Zo simpel is het.”

Eerste jeugdvoorstelling

Ronald Wintjens, die samen met Stefan Ernst, het gezelschap oprichtte zegt dat hij al jaren een goede klik heeft met Van Lith. Ze danste toevalligerwijs ook in zijn allereerste jeugdvoorstelling. „We kennen elkaar dus al heel lang. Nicolle heeft een enorm hart voor kunst en cultuur, zeker ook met het oog op een jong publiek. Daarnaast kent ze de beleidsmatige kant van culturele instellingen van binnen en buiten.”

Sally werd in 2006 opgericht en vestigde zich in 2013 in Maastricht. Doel van het gezelschap is om dansvoorstellingen en interactieve -projecten te creëren voor jong en oud.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen