Dierbaar

Banshee de akita is de lievelingsknuffel van de tweejarige Lis

Print

'Rustig en eigenwijs', zo omschrijft Geert Hoebers zijn akita Banshee. Afbeelding: Laurens Eggen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst - Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Banshee de akita.

Het was niet de film Hachi die Geert Hoebers (35) deed besluiten een akita in huis te halen. „Bij een tankstation zag ik een jongen lopen met een Japanse akita. Ik was meteen verkocht”, zegt de Horstenaar. Geert verdiepte zich in het ras - ‘een akita is niet voor iedereen weggelegd’ - en na een zoektocht werd er een nestje gevonden in Brabant. „We wilden graag een pup. Mijn vriendin was net zwanger en we hadden de wens dat ons kind samen zou opgroeien met een hond.”

Twee jaar geleden, dochter Lis was net geboren, werd het gezin verder uitgebreid met de komst van Banshee. „Een langharig teefje met een gestroomlijnde vacht. Het is een schat van een beest en de lievelingsknuffel van onze dochter. Ze is rustig en eigenwijs, maar ook speels en trouw. Als we weggaan, blijft ze bij de poort wachten tot we weer terug zijn. Wat dat betreft, lijkt ze op Hachi.”

>> Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl