Vijf vragen aan de prins: Lowie uit Velden

Print
Vijf vragen aan de prins: Lowie uit Velden

Prins Lowie I. Afbeelding: De Wuilus

Velden -

Het zijn de hoogtijdagen voor de kersverse prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: prins Lowie Verbeek uit Velden.

Gefeliciteerd Lowie, maar… eh… mag je al bier drinken?

„Jawel, hoor. Ik zie er misschien jong uit, maar ik ben 21. In Velden zijn vaak jonge prinsen. Volgens de traditie moeten ze jonger dan dertig zijn en niet getrouwd. Ook moeten ze nog thuis wonen. Een vriendin heb ik ook niet. Wie weet verandert dat nu ik prins ben.”

Het was geen verrassing dat je prins zou worden, toch?

„Ik werd vaak genoemd. Op de Wuilussite bij het prinsen raden en gewoon in het dorp. Ook mijn ouders hadden hun vermoedens. Ze bleven gissen en probeerden mijn gangen te volgen. Ik heb het tegen niemand gezegd, ook tegen hen niet. Alleen mijn adjudanten wisten het en ik heb het tijdens een sollicitatiegesprek moeten vertellen.”

Klopt het dat je met een beetje pech niet aanwezig had kunnen zijn bij jouw presentatie?

„Ik speel in IVO 1 en we kregen twee weken eerder te horen dat we zaterdag een toernooi hadden. Ik kon me niet afmelden, want dan zou iedereen weten dat ik bij het trio zit. De voorzitter van De Wuilus regelde het zo met de trainer dat ik met een smoes eerder kon vertrekken. Dat bleek niet nodig. Een team trok zich terug, zodat ik op tijd in het gemeenschapshuis was.”

Je kunt nu een lange neus maken naar je vader Fons.

„Hij is adjudant geweest, als je dat bedoelt. Prinsen en adjudanten maken in Velden over elkaar grappen, maar ik heb hem nog gespaard.”

Niet iedereen was blij met jouw verkiezing tot hoogheid.

„Ik begeleid een jongen van 20 in Velden. Hij heeft een lichamelijke en verstandelijke beperking en zit in een rolstoel. We doen leuke dingen samen en ik help hem bij het eten of als hij naar de wc moet. Dat geeft veel voldoening. Hij vond het niet leuk dat ik prins werd, omdat hij dacht ik minder tijd voor hem zou hebben. Maar ik ben er deze week alweer geweest.”