Gele hesjes: komende weken geen snelwegblokkades tussen Luik en Maastricht

Print

Fataal ongeluk gele hesjes bij Visé - 11 januari 2019 (Bron: Track ‘88). Video: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Er komt een ‘wapenstilstand’ op de snelweg tussen Luik en Maastricht. De komende twee weken zien de zogenaamde gele hesjes daar af van acties tegen vrachtwagenchauffeurs. Dat meldt Henri Gulickx, voorzitter van de Transport Belangen Vereniging Nederland. Hij zegt in gesprek te zijn met vertegenwoordigers van de gele hesjes aan de Belgische kant van de grens.

In een Whatsapp-bericht dat het AD heeft ingezien meldt iemand die bij de gele hesjes (afdeling Visé) zegt te horen, dat de actiestop er komt om de gemoederen tot bedaren te brengen. ,,Het spijt ons dat we veel truckers tot last zijn. Zij hebben een familie en professionele afspraken. We hopen op jullie steun en hopen dat we een gesprek kunnen organiseren, zodat we samen kunnen werken aan dezelfde strijd, voor een betere wereld voor iedereen.”

Lees ook:Trucker uit Landgraaf weer snel de weg op: ‘Thuiszitten heeft geen zin’

Twee weken

In het gesprek belooft de afzender, die uit de publiciteit wil blijven, dat in elk geval de actie van donderdag wordt afgelast. Gulickx zegt dat er zelfs een afspraak voor twee weken is uitgerold. ,,Er komt totale rust. Ter hoogte van Visé komen er geen acties. Daarna willen we in gesprek om onderling begrip te kweken. Wellicht kan dat in de vorm van ludieke acties. Nu zijn de chauffeurs echt bang. Het is heftig.”

De actievoerder zegt wel dat truckers nog steeds doelwit blijven van acties. Hij maakt daarbij een onderscheid tussen ‘goede’ en ‘slechte’ trucks. ,,,We willen de economie raken, zodat politici gaan reageren. Daarvoor moeten we de multinationals proberen aan te pakken.”

Lees ook:Dit is de truck van de Landgraafse chauffeur, met stukgeslagen ruiten

Video: Track '88

Fataal ongeluk gele hesjes bij Visé - 11 januari 2019 (Bron: Track ‘88). Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen