Maastrichtse voorleeskampioenen naar halve finale van Nationale Voorleeswedstrijd

Print
Maastrichtse voorleeskampioenen naar halve finale van Nationale Voorleeswedstrijd

Veel voorleeskwaliteit bij de deelnemers. Afbeelding: Centre Céramique

Maastricht / Itteren -

Norah van den Hoven van Montessori Basisschool, Mees Willemsen van Basisschool Scharn, Frédérique Heinze van MBS De Poort en Sara Melenhorst van Basisschool Amby werden afgelopen woensdag Maastrichts Voorleeskampioen 2019 en mogen door naar de nationale halve finale.

Veel voorleeskwaliteit was er 16 januari tijdens de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd in Centre Céramique. Elf schoolkampioenen, uit de groepen 7 en 8, van verschillende basisscholen uit Maastricht streden tegen elkaar.

De kandidaten werden bijgestaan door hun supporters die met spandoeken de voorlezers aanmoedigden. De jury had de taak om de schoolkampioenen te beoordelen. De jury gaf aan dat het niveau van het voorlezen van een zeer hoog niveau was. Het juryberaad nam daardoor veel tijd in beslag wat de spanning onder de deelnemers en het publiek verder opvoerde.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk. De wedstrijd is een van de voorbeelden van succesvolle campagnes die sinds het begin van de jaren negentig meer aandacht vestigen op het belang van voorlezen.

De winnaars van deze kwartfinale gaan door naar de halve finale (regio-ronde) die dit jaar ook zal plaatsvinden in Centre Céramique, op 13 maart. De provinciale finale vindt plaats in het Theaterhotel De Oranjerie in Roermond op 8 april. De provinciale winnaar mag Limburg vertegenwoordigen tijdens de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 22 mei in Amstelveen.