BinckBank Tour weg uit Sittard

Print
BinckBank Tour weg uit Sittard

Lars Boom won in 2017 een rit in de BinckBank Tour Afbeelding: René Corten

Sittard -

Na zeventien jaar is Sittard geen finishplaats meer van de BinckBank Tour. De wielerkoers is ‘slachtoffer van de bezuinigingen’ van het gemeentebestuur in Sittard-Geleen.

Dat laat een woordvoerder van wethouder Bessems weten. ,,Onze financiële situatie noopte ons helaas tot dit besluit.” De gemeente investeerde naar verluidt jaarlijks 40.000 euro in het evenement en staat nu onder curatele van de provincie. Deze maatregel behoort tot de vereiste bezuinigingen. ,,We moeten keuzes maken en de Sittard-etappe is helaas slachtoffer van de financiële situatie” aldus de woordvoerder.

De BinckBank Tour (opvolger van onder meer Eneco Tour en Ronde van Nederland) is een meerdaagse World Tour-wedstrijd in Nederland en België, die dit jaar van 12 tot en met 18 augustus wordt verreden. Sittard vormde zeventien jaar het decor van een finish. De laatste twee jaar vond de finish plaats op het Tom Dumoulin Bike Park. De naamdrager van het parcours won de BinckBank Tour in 2017.

Dat de wedstrijd verdwijnt uit Sittard wil overigens niet zeggen dat de BinckBank Tour uit Limburg vertrekt. Volgens de organisatie lopen er gesprekken met verschillende gemeenten over mogelijke aankomstlocaties.