Burgemeester Heijmans van Weert gaat raddraaiers nieuwjaarsnacht aanpakken

Print
Burgemeester Heijmans van Weert gaat raddraaiers nieuwjaarsnacht aanpakken

De Oelemarkt is het uitgaansgebied van Weert. Afbeelding: Stefan Koopmans

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Burgemeester Jos Heijmans gaat actie ondernemen tegen de jongeren die tijdens de jaarwisseling bedreigend en provocerend gedrag vertoonden jegens politie en stadswachten.

Welke maatregelen Heijmans gaat nemen, kan hij nog niet zeggen. „Dat hangt af van de gegevens die ik van de politie krijg”, zegt hij. „Daarbij is het belangrijk of het jongeren zijn die vaker met de politie in aanraking komen of personen die voor de eerste keer over de schreef zijn gegaan. Ik wil het er echter niet bij laten zitten. Er zijn stoere politici zoals onze premier Marc Rutte die roepen dat ze de raddraaiers in elkaar zouden slaan, maar van dat soort taal hou ik niet. En bovendien, nu hoor je daar niks meer van. Ik ga in ieder geval wél actie ondernemen. Misschien valt het in Weert vergeleken met de rest van het land nog wel mee, maar ik vind dit gedrag onaanvaardbaar en wil er iets tegen doen.”

Volgens de burgemeester was het tijdens de jaarwisseling erg onrustig op en rond de Oelemarkt, het uitgaansgebied van Weert. „Er hing een vervelende sfeer en er waren diverse vechtpartijen. De politie moest verschillende keren optreden. Daarbij werden agenten, stadswachten en boa’s bedreigend en provocerend benaderd door dronken jongeren.”

Tijdens zijn nieuwjaarsrede haalde Heijmans de ongeregeldheden op de Oelemarkt aan. Hij sprak toen van een „erg onrustige en vervelende jaarwisseling. Enkele raddraaiers verpestten het zo vaak voor velen. Ik ga in ieder geval deze maand enkele maatregelen nemen. Geweld tegen overheidsdienaren is wat mij betreft onacceptabel.”