Spectaculair reclamefilmpje zet SnowWorld aan het denken

Print
Spectaculair reclamefilmpje zet SnowWorld aan het denken

SnowWorld in Landgraaf. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

SnowWorld in Landgraaf gaat vrijdag intern bespreken hoe voorkomen kan worden dat jongeren op illegale wijze gebruikmaken van de rodelbaan naast de skihal.

Dat gebeurt naar aanleiding van een spectaculaire video die online staat en meer dan 18.000 keer bekeken is. Daarop is te zien hoe een skiër op een onorthodoxe manier met een rotvaart afdaalt via de rodelbaan, waarop normaal een wagentje rijdt. De man sluit zijn afdaling af met een val.

Bekijk hier meer opmerkelijke video’s.

In de video wordt gesuggereerd dat het om een illegale actie gaat. Het blijkt echter om een reclamefilmpje van een kledingmerk te gaan, dat is opgenomen met toestemming van SnowWorld. De skiër is een professioneel stuntman.

Directeur Wim Moerman van SnowWorld zegt dat zijn bedrijf niet heeft voorzien dat de video bijkomende effecten heeft en wil er zeker van zijn dat anderen niet op gedachten komen om ook zoiets te doen. Vandaar het overleg, vrijdag.

„We zouden jongeren nooit op het idee willen brengen dit soort professionele stunts zelf uit te voeren. We zijn niet voor niks ook op onze pistes zeer streng als het gaat om veiligheid en opvolging daarvan.”

Moerman laat ten overvloede weten dat de omgeving van de rodelbaan verboden terrein is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen