BAL voor rust weggevaagd in bekerduel

Print
BAL voor rust weggevaagd in bekerduel

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

In het eerste van twee kwartfinale bekerduels tegen Landstede Zwolle ging Basketball Academie Limburg (BAL) donderdagavond thuis hard onderuit: 59-103. De return van de Weerter lijdensweg is op 31 januari in Zwolle.

Voor slechts een handvol toeschouwers startte de thuisploeg nog triester dan de entourage. Via 0-10 liep Zwolle in slechts zeven minuten ver weg van een ongekend zwak BAL: 4-27. Vooral in het eerste kwart speelden de gasten met een hoge intensiteit. Dat had alles te maken met de drie nederlagen sinds de jaarwisseling waardoor Zwolle in de competitie de koppositie verloor. Het bekerduel tegen de hekkensluiter werd aangegrepen om zelfvertrouwen te tanken waarbij coach Herman van den Belt veel van zijn spelers eiste.

Zijn collega Radenko Varagic deed zoals altijd hetzelfde maar stond voor een, door andermaal veel blesssures, sterk uitgedunde ploeg. De letterlijk en figuurlijk grote drijvende kracht Tony Washington was door een dikke teenontsteking niet eens aanwezig. Verder ontbraken Robin van Heukelom, Amer Bandar, Joey Liem en Frerik Adriaans. Daarmee was het treffen er bij voorbaat al een uit de categorie onbegonnen werk. Wel herstelde BAL zich na de pauze waardoor het verschil veel minder verder opliep dan in de eerste helft. Maar de ploeg ging na een 25-60 ruststand alsnog met zeer royale cijfers onderuit.