Schrijfster Gaby Rasters op shortlist Valentijnprijs 2019

Print
Schrijfster Gaby Rasters op shortlist Valentijnprijs 2019

‘Nooit meer bang’ is genomineerd voor een literaire prijs. Afbeelding: Gaby Rasters

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In 2018 stond Gaby Rasters op de shortlist voor de Hebban Feelgood prijs, nu staat de Weertse schrijfster op de shortlist van de Valentijnprijs.

Rasters is in opmars. Haar boek ‘Nooit meer Bang’ doet het goed en krijgt veel waardering van lezers. Ze tekende drie nieuwe boekcontracten bij Uitgeverij Boekerij en dit jaar verschijnt haar tiende boek. Haar roman ‘Nooit meer Bang’ belandde tevens op de shortlist van het Valentijngenootschap. Dit genootschap zet zich in om het Nederlandstalige boek te promoten, met name de romantische boeken zoals familie- streek- historische- en feelgoodromans. Een genre dat zeer goed gelezen wordt, maar niet vaak in de kijker staat. Rasters is trots door de vakjury genomineerd te zijn en doet ook een gooi naar de publieksprijs.

‘Nooit meer Bang’ gaat over de terroristische aanslag in Brussel, nu drie jaar geleden. Door deze aanslag raken levens met elkaar verbonden en worden lezers meegesleurd in een wirwar aan emoties. Moedig doorgaan en liefde blijven voelen staan centraal in dit verhaal.

Naast de Valentijnprijs reikt het genootschap een Publieksprijs uit. De lezers kunnen stemmen op hun favoriet van de longlist. Hier is alle informatie te vinden over de prijs, de longlist en het uitbrengen van een stem voor de Publieksprijs. Zaterdag 9 februari maakt het Valentijngenootschap in Antropia in Driebergen de winnaar bekend.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje