Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Weekendinterview: ‘De Hijger’ Miranda Boonstra wil niet gemiddeld zijn

Weekendinterview: ‘De Hijger’ Miranda Boonstra wil niet gemiddeld zijn

Miranda Boonstra pakte in oktober vorig jaar voor de derde keer de Nederlandse marathontitel. Afbeelding: Ankie Hogewind

Met verbazing ziet hardloopster Miranda Boonstra (46) bij leeftijdgenoten ‘het vlammetje uitdoven’. „Soms zie ik ze puffend en steunend naar de trein lopen. Dan denk ik: ze zijn echt oud.” De atlete ziet het leven in zwart-wit en dat kan blijvende littekens opleveren, zoals in haar strijd tegen sportbobo’s. „Zo’n Maurits Hendriks heeft voor mij echt afgedaan. Of hij moet op zijn knieën komen aankruipen om sorry te zeggen.”

Drie jaar lang hield een voetblessure Miranda Boonstra aan de kant. Toen ze afgelopen jaar terugkeerde, op 46-jarige leeftijd, merkte ze dat mensen medelijden hadden. Dat verdween toen ze de nationale titel pakte en daarna uitriep: ‘Laat nu niemand meer over mijn leeftijd beginnen’. Een gesprek met de marathonkampioene die zich nooit voor de Spelen wist te plaatsen over vergankelijkheid, borstkanker, Zuid-Afrika én over leeftijd (ze sneed het zelf aan).

„Veel mensen beginnen over mijn leeftijd als ...