Nederlandse Munt eert Maastricht met speciale serie

Print
Nederlandse Munt eert Maastricht met speciale serie

Afbeelding: De Koninklijke Munt

/ Maastricht / Itteren -

De Koninklijke Nederlandse Munt eert dit jaar de geboortestad van de euro, Maastricht. Er verschijnen drie verschillende jaarsets, die in het teken staan van de stad.

De Koninklijke Nederlandse Munt eert dit jaar de geboortestad van de euro, Maastricht. Er verschijnen drie verschillende muntsets, die in het teken staan van de stad.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake heeft vrijdag de eerste jaarset ontvangen uit handen van muntmeester Stephan Satijn van de Koninklijke Nederlandse Munt. Ook de Commissaris van de Koning, Theo Bovens, en rector magnificus Rianne Letschert van de Universiteit Maastricht (UM) ontvangen een set ‘Maastrichtse’ munten.

Geboortestad

Maastricht en de euro zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maastricht is de geboortestad van de munt: op vrijdag 7 februari 1992 tekenden de twaalf lidstaten van de Europese Gemeenschap het Verdrag van Maastricht. Deze ceremoniële gebeurtenis was het startsein voor de vorming van de Europese Unie en de invoering van de nieuwe munteenheid.

Servaasbrug

Het Verdrag van Maastricht behoort sinds 2018 officieel tot het Europees Erfgoed. Sinds 2017 staat op alle Nederlandse euromunten overigens ook het muntmeesterteken Sint Servaasbrug. De Jaarsets Maastricht zijn gelimiteerd en te bestellen bij de Koninklijke Nederlandse Munt via www.knm.nl vanaf 24 januari om 9 uur.