VVD maakt zich zorgen over geweld in Brunssum

Print
VVD maakt zich zorgen over geweld in Brunssum

Afbeelding: ANP

Brunssum -

De VVD in Brunssum maakt zich ernstige zorgen over het aantal geweldsdelicten tijdens de feestdagen.

Gewezen wordt op vuurwapengeweld, inbraken en gewelddadige berovingen die eind vorig jaar plaatsvonden. Volgens de VVD was ook sprake van steekpartijen.

Opgeschrikt

‘Rond de feestdagen is Brunssum opgeschrikt door een groot aantal geweldsincidenten. Deze geweldsspiraal laat indrukken achter die gepaard gaan met angst en een groot gevoel van onveiligheid. De fractie van de VVD Brunssum is buitengewoon bezorgd’, schrijft de partij aan Burgemeester en Wethouders.

Onder meer raakte in december een 26-jarige man lichtgewond bij een schietpartij in zijn woning. Eind december probeerden twee mannen een 16-jarige Brunssumer te beroven van zijn scooter. Dat werd door inzittenden van een passerende auto voorkomen. Deze week werd een drogisterij aan de Schildstraat overvallen.

Overleg

De VVD wil onder meer van B en W een taxatie van de situatie rond veiligheid en criminaliteit in de stad. ‘Heeft over deze situatie overleg plaatsgevonden binnen de driehoek politie en justitie en tot welke eventuele maatregelen heeft dit geleid?’ Ook wil de partij weten of uitbreiding van cameratoezicht wordt onderzocht en wanneer beloofde versterking van politie, bijzondere opsporingsambtenaren toezichthouders er komen. Het college moet de vragen nog beantwoorden.