Onderscheiding voor SGL-topman Leon Poels

Print
Onderscheiding voor SGL-topman Leon Poels

Leon Poels, die met pensioen gaat, nam de afgelopen weken op diverse locaties in Limburg afscheid van cliënten en personeel. Afbeelding: Annemiek Mommers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Grevenbichtenaar Leon Poels, de topman van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL), is vrijdagmiddag in Sittard benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Sjraar Cox reikte de Koninklijke Onderscheiding uit tijdens een kennisbijeenkomst ter gelegenheid van het afscheid van Poels, die met pensioen gaat.

Poels was sinds 2010 topman van SGL, waar hij voor een grote uitdaging kwam te staan vanwege een fraudeaffaire de speelde rondom zijn voorganger.

Leon Poels slaagde erin de problematiek het hoofd te bieden en een cultuuromslag te bewerkstelligen bij SGL, een stichting die nu weer hoog aangeschreven staat, met 550 medewerkers die hulp bieden aan zo’n 1400 cliënten door heel Limburg.

Nevenactiviteiten

Naast zijn werk is Leon Poels actief als voorzitter van het Toon Hermans Huis Sittard, lid van de Limburgse werknemersvereniging, lid van het kringbestuur Zuid-Limburg LWV en lid van de Raad van Toezicht Gilde Opleidingen.

Bovendien is hij bestuurlijk actief geweest bij de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest in zijn woonplaats Grevenbicht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen