Sjeeter Grieënlacher voor zanger Paul van Loo

Print
Sjeeter Grieënlacher voor zanger Paul van Loo

Paul van Loo uit de Groenstraat. Afbeelding: John Peters

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

D’r Prinse-Road Schaesberg reikt op zaterdag 26 januari in Theater Landgraaf de 15e Sjeeter Grieënlächer uit aan Paul van Loo. Het programma begint die avond om 20.00 uur.

Paul van Loo is zanger en schrijver van Limburgse dialect liedjes, samen met componist Ivo Rosbeek. Ook is hij leadzanger van The Black Stars.

D’r Sjeeter Grieënlächer is het symbool voor carnaval in Schaesberg. Ooit is met de half lachende en half grienende nar de georganiseerde carnaval op d’r Sjeet begonnen. De oud prinsen geven daar een vervolg aan.

Orde

Op initiatief van d’r Prinse Road Schaesberg werd op 20 november 2002 bij gelegenheid van het 3x11 jarig bestaan van dit illuster gezelschap de orde van d’r Sjeeter Grieënlächer geïntroduceerd. De eer viel destijds te beurt aan jubilaris en voorzitter Jo II (Storms). Deze orde is bedoeld voor een persoon of groep die zich voor de Landgraafse gemeenschap in zijn algemeenheid en Schaesberg in het bijzonder heel verdienstelijk heeft gemaakt. Met name op maatschappelijk, sociaal en/of cultureel gebied.

Dragers van d’r Sjeeter Grieënlächer zijn onder meer Bargoensclub Ut Keieskwieëste, Stichting Landgraaf Optoch, Jac Schiffelers, Jan Smeets, Guido Dieteren, Koetsche Gruskes en vorig jaar Schutterij St. Hubertus.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →