Video: Monsterhaai duikt op, groep duikers waagt het erop en zwemt mee

Print
Een van de meest legendarische wezens op aarde heeft zich weer eens laten zien: ‘Deep Blue', een van de grootste witte haaien die ooit is gezien. Een groep duikers bij Hawaï kon zelfs een dagje meezwemmen met de blijkbaar goedgeluimde, échte versie van Jaws.

Ruim zes meter lang en voor zover bekend al meer dan 50 jaar oud. Zet haar rechtop (voor zover je dat lukt met een beest van duizenden kilo's) en ze komt net zo hoog als een giraffe. De witte haai Deep Blue mag je met recht monsterachtig noemen. Zelden laat ze zich zien. Maar deze week gebeurde dat wel bij het exotische eiland Hawaï. De laatste keer hiervoor was in 2015, duizenden kilometers verderop bij de westkust van Mexico. 

Bekijk meer opmerkelijke video's.

De vrouwtjeshaai liet zich nu zien als aasvreter bij een dode potvis. Een dagje ‘all you can eat’ voor de haai, die daardoor blijkbaar geen trek had in de groep duikers die steeds dichterbij kwam om het oceaanwonder te zien.

Want die duikers herkenden de grootste geregistreerde haai meteen en waagden het om met haar op de foto te gaan. Het roofdier leek goedgeluimd en gebruikte de onderkant van de duikersboot zelfs om haar rug te krabben. Professioneel natuurfotograaf Juan Oliphant en biologe Ocean Ramsey doken daarna het water in en maakten adembenemende foto's, zó mooi dat ze het angstgevoel dat de filmklassieker Jaws ooit opriep, nagenoeg wegnemen. Het duo zegt ‘nog steeds in shock te zijn’ dat ze bijna een hele dag in de nabijheid van het prachtige monster konden zijn. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen