‘Wegens dreiging gesloten modezaak Venlo dinsdag waarschijnlijk weer open’

Print
‘Wegens dreiging gesloten modezaak Venlo dinsdag waarschijnlijk weer open’

Zwaarbewapende agenten bewaakten eind vorig jaar het pand van VB Mode aan de Bolwaterstraat in Venlo. Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De kans is reëel dat de gedwongen sluiting van modezaak VB Mode aan de Bolwaterstraat in Venlo maandag wordt opgeheven. Dat liet een woordvoerder van burgemeester Antoin Scholten van Venlo vrijdagmiddag weten.

De lokale driehoek - burgemeester, politie en justitie - neemt maandag een definitief besluit. Dat is de laatste dag van de gedwongen sluiting van het pand. Scholten sloot VB Mode eerder voor de duur van twee weken en verlengde dit daarna met een week.

Lees ook: Winkelier boos over sluiting VB Mode: ‘Bedankt, meneer de burgemeester’

Advocaat Hans Oudijk zegt in een reactie dat hij nog geen besluit heeft ontvangen en dus moeilijk kan reageren. Hij kan geen antwoord geven op de vraag of de modezaak weer heropent als de gedwongen sluiting voorbij is.

Explosief

VB Mode ontving op zondagavond 30 december een anoniem bericht over een vermeend explosief in de winkel. Daarop werd de politie ingeschakeld. Dit leidde tot een doorzoeking van het pand. Er bleek geen bom in de zaak te liggen. Daarna werd de zone rondom de winkel beveiligd door zwaarbewapende agenten, op nieuwjaarsdag werd het pand dichtgetimmerd.

De dreiging kwam volgens de politie uit het criminele milieu. De dreiging richtte zich tegen de partner van één van de eigenaresses van de modezaak. Deze 35-jarige Farid A. werd voor twee weken verbannen uit Venlo. In de dagen voor de valse bommelding in de Bolwaterstraat werden de woningen van zijn broer en ouders in respectievelijk de Eendenstraat en Philips II-Laan in Venlo beschoten. Het stadsverbod van A. verliep begin deze week.

Lees ook: Gebiedsontzegging voor de hele gemeente uitzonderlijk

Volgens A.’s advocaat Hans Oudijk eisen de bedreigers een groot geldbedrag van A. vanwege een ‘schadepost uit het verleden’. Volgens Oudijk heeft zijn cliënt daar niets mee te maken.

Lees ook: Advocaat Farid A.: ‘Verbanning uit Venlo is onredelijk’

Beperkingen

Woensdag hield de politie een 33-jarige man uit Haarlem aan op verdenking van betrokkenheid bij de valse bommelding in het pand van VB Mode aan de Bolwaterstraat. De rechter-commissaris heeft vrijdag besloten dat de man nog veertien dagen vastgehouden mag worden. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kan geen verdere mededelingen doen over de zaak omdat de man in beperkingen zit en alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Lees ook: Afperser Farid A. nu zelf een slachtoffer

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje