Jos van Rey zegt provinciale politiek vaarwel

Print
Jos van Rey zegt provinciale politiek vaarwel

Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde -

Oud-wethouder Jos van Rey stapt na de verkiezingen in maart uit de provinciale politiek. Zijn partij, Volkspartij Limburg, zal niet deelnemen aan de verkiezingen.

Dat maakte Van Rey vrijdagmiddag bekend. Zijn partij heeft op dit moment een zetel in Provinciale Staten. In een verklaring schrijft hij dat het werk als eenmansfractie veel tijd kost, bovendien is hij tegen versnippering in de politiek.

Tot voor kort zei de politicus dat hij nog eens vier jaar door wilde gaan als Statenlid. Onlangs werd bekend dat hij zich verleden jaar heeft aangesloten bij 50PLUS. Het landelijk bestuur gaf hem echter te kennen dat hij zich niet namens die partij verkiesbaar kan stellen, vanwege zijn veroordeling voor corruptie en omdat hij nog niet lang genoeg lid is. Daarop kondigde Van Rey aan dat hij opnieuw namens Volkspartij Limburg zou deelnemen, als lijsttrekker. Nu ziet hij daar alsnog vanaf.

Roermond

“Na een lange periode lid te zijn geweest van de Provinciale Staten van Limburg ben ik mijzelf de vraag gaan stellen of ik nog vier jaar door wil”, schrijft Van Rey (73) in de verklaring. “De mensen die mij kennen weten dat ik niet makkelijk opgeef, maar de laatste jaren hebben zeer zware impact gehad. Het Statenwerk kost veel werk en zeker als eenmansfractie eist het veel inzet. Alles overwegende heb ik daarom besloten om mij niet meer verkiesbaar te stellen. Dit betekent dat ik mij volledig kan focussen op de stad Roermond waar sinds een aantal jaren de dynamiek uit het stadsbestuur is verdwenen. Los daarvan krijg ik ook meer tijd om te genieten van al hetgeen het leven nog meer te bieden heeft.” Van Rey is in Roermond gemeenteraadslid voor de Liberale Volkspartij Roermond.

In 1982 kwam hij namens de VVD voor het eerst voor een korte periode in Provinciale Staten. In 1995 kwam hij terug, tot 2011. Bij de laatste verkiezingen was Van Rey lijstduwer voor Volkspartij Limburg. Met ruim 3800 voorkeurstemmen nam hij de enige zetel in.

Versnippering

Volkspartij Limburg schrijft in een verklaring dat de partij na nieuwe verkiezingen “mogelijk” zou kunnen groeien. “Echter, blijft het voor een kleine fractie veel werk. De vraag is of dit ook verstandig is gezien de versnippering in de (Limburgse) politiek. Volkspartij Limburg heeft de afgelopen periode getracht om de samenwerking te zoeken met andere partijen. Dit is helaas niet gelukt. Alles overwegend heeft de Algemeen Ledenvergadering besloten om niet deel te nemen aan de Provinciale Statenverkiezingen van 2019.” De partij zegt trots te zijn op haar prestaties “en acht het bewezen dat eenieder die invloed wil uitoefenen in de politiek door een partij op te richten dit ook echt voor elkaar kan krijgen.”

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu