Fortuna haalt Azbe Jug definitief binnen als vervanger van Koot

Print
Fortuna haalt Azbe Jug definitief binnen als vervanger van Koot

Azbe Jug tijdens het trainingskamp in Spanje. Afbeelding: Marcel van Dorst

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak -

Azbe Jug is Fortunees. De doelman staat het komende anderhalf jaar onder contract bij Fortuna Sittard, zo maakte de Sittardenaren vrijdag bekend.

De Sloveense keeper haakte tijdens het trainingskamp in Spanje aan bij Fortuna. Jug maakte daar een goede indruk. De 26-jarige doelman deed onder meer een helft mee in duel met Genk.

Goede indruk

Technisch manager Sjoerd Ars meent dat de club met Jug een keeper met potentie heeft vastgelegd. „Tijdens het trainingskamp heeft hij op ons een heel goede indruk achtergelaten. Niet alleen als keeper, maar zeker ook als persoon. We hebben er alle vertrouwen in dat hij bij ons nog verder zal groeien als keeper.”

Fortuna zocht een nieuwe derde keeper vanwege het wegvallen van Rowen Koot. De derde doelman van Fortuna is langdurig uitgeschakeld vanwege een knieblessure. Jug zelf is blij met zijn nieuwe club. „Mijn harde werken heeft me een contract opgeleverd bij deze mooie club en daar ben ik trots op. Het team heeft een goede eerste seizoenshelft gedraaid. Nu op naar een goede tweede seizoenshelft, daar ga ik samen met het team voor.”

Jug begon zijn carrière in eigen land en kwam de afgelopen jaren uit voor onder meer Bordeaux en Sporting Portugal.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: