Onderhandelingen speeltuin Romeintje in Meerssen definitief voorbij

Print
Onderhandelingen speeltuin Romeintje in Meerssen definitief voorbij

Speeltuin in Rothem waarschijnlijk voor goed dicht. Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Rothem -

De gemeente Meerssen heeft een definitieve punt gezet achter de onderhandelingen over het openhouden van speeltuin het Romeintje in Rothem.

De speelplek aan de Romeinenstraat zal waarschijnlijk niet meer opengaan. De gemeente en de eigenaar is het ook in een laatste, ultieme poging niet gelukt nader tot elkaar te komen. De vraagprijs van de eigenaar en het bedrag wat de gemeente bereid is op tafel te leggen, liggen te ver uit elkaar.

Bestemming

Ondernemers Jean Rompelberg ontfermde zich vorig jaar over het voormalige confectieatelier aan de Kuilenstraat. Hij is het karakteristieke pand aan het opknappen met de bedoeling het een nieuwe bestemming te geven. Maar met het verwerven van de gronden kreeg hij er automatisch het naastgelegen speeltuintje bij. Behalve onderhoud en verzekeringen, was het met name de aansprakelijkheid in het onverhoopte geval dat een spelend kind iets zou overkomen, dat Rompelberg naar de gemeente deed stappen.

Protesten

Besprekingen over een gezamenlijke verantwoordelijkheid liepen op niets uit. De ondernemer zag zich genoodzaakt het speeltuintje te sluiten. Na veel protesten van inwoners van Rothem gingen beide partijen opnieuw rond de tafel om te praten over verkoop van de grond aan de gemeente. Maar ook dat liep op niets uit. Verantwoordelijk wethouder Marly Heuschen had het al opgegeven toen ze van de raad de opdracht kreeg toch nog een ultieme poging te wagen. Ook die onderhandelingen zijn dus op niets uitgelopen.

De gemeente zegt nu op zoek te gaan naar een andere locatie om daar een nieuw speeltuintje op te richten.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje