Toverland trekt recordaantal bezoekers in 2018

Print
Toverland trekt recordaantal bezoekers in 2018

Toverland trekt steeds meer bezoekers. Afbeelding: Stefan Koopmans

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn -

Attractiepark Toverland in Sevenum heeft in 2018 in totaal 812.000 bezoekers getrokken.

Volgens een woordvoerster van het park is dat een stijging van 19 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat Toverland meer gasten heeft ontvangen dan ooit, is mede te danken aan de forse uitbreiding van het park die in de zomer van 2018 open is gegaan voor bezoekers.

Tevreden

Toen zijn twee nieuwe werelden, Port Laguna en Avalon met daarin onder meer achtbaan Fenix erbij gekomen. De directie van het park is tevreden met de dik 800.000 gasten die ondanks de snikhete zomer van 2018 de kassa’s zijn gepasseerd. Bij een minder extreme zomer hadden het er wellicht meer kunnen zijn.

Nog meer

Voor 2019 verwacht Toverland niet voor niets nog meer bezoekers. Dit wordt het tweede jaar dat Port Laguna en Avalon geopend zijn en nog lang niet iedereen die nieuwsgierig naar de nieuwe attracties is, heeft Toverland al bezocht. Doordat op 1 januari van dit jaar het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent is gestegen, zullen bezoekers vanaf 30 maart, als het zomerseizoen start, een euro meer entree moeten betalen. Aan de kassa kost een kaartje dan 33 euro.

Naam

Overigens heeft de directie van Toverland zich eind vorig jaar eens gebogen over de naam van het park, dat de oorspronkelijke opzet van grote overdekte speeltuin al lang en breed is ontgroeid. Sommige fans van het Sevenumse attractiepark opperden dat de naam Toverland wellicht te kinderachtig zou klinken voor het volwassen themapark dat het inmiddels geworden is.

Geluk

Directie en medewerkers van het park zijn er echter van overtuigd geraakt dat de naam Toverland het doel en het diepe wezen van het park helemaal dekt. Het moet een stukje aarde zijn waar mensen zich met het hele gezin kunnen onderdompelen in een wereld vol fantasie, magie en geluk. Toverland is met andere woorden een prima naam.