Munstergeleen krijgt zijn eigen ‘herstelkroeg’

Print
Munstergeleen krijgt zijn eigen ‘herstelkroeg’

In navolging van onder meer Oirsbeek (foto) krijgt nu ook Munstergeleen een reparatiecafé. Afbeelding: archief De Limburger

Munstergeleen -

Munstergeleen krijgt een eigen Repair Café. Inwoners kunnen voortaan maandelijks in de nieuwe ‘herstelkroeg’ terecht om defecte apparaten, servies, speelgoed en andere spullen gratis te laten repareren.

Alle herstelwerkzaamheden zijn kosteloos en worden uitgevoerd door deskundige vrijwilligers. „Onze reparateurs weten bijna altijd raad. Gereedschap en materialen zijn voorhanden”, zegt sociaal werker Maarten Wehrens, die het project namens welzijnsorganisatie PIW coördineert.

Trefpunt

Het Repair Café neemt zijn intrek in gemeenschapshuis Het Trefpunt aan de Pancratiusstraat. Zaterdag 26 januari (11 uur) zwaaien de cafédeuren voor het eerst open. Daarna gebeurt dat elke vierde zaterdag van de maand.

Door het herstellen van kapotte spullen te promoten, wil Repair Café Munstergeleen bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg, legt Wehrens uit. Reparatiecafés schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond, ook in Zuid-Limburg. Zo behoort het Repair Café in Oirsbeek tot de drie grootste van het land.