Pedofiel lokte slachtoffers via de populaire game Fortnite

Print
Pedofiel lokte slachtoffers via de populaire game Fortnite

Afbeelding: ANP

Een 41-jarige man uit Florida gebruikte hitgame Fortnite om kinderen te lokken. De man is aangehouden op verdenking van misbruik van tenminste een minderjarig meisje, maar de politie vermoedt dat hij zeker twintig andere slachtoffers heeft gemaakt.

Anthony Gene Thomas bleek ook in het bezit te zijn van expliciete foto’s en filmpjes van het zeventienjarige slachtoffer. ,,Deze zaak is niet alleen verontrustend omdat het om kinderporno gaat, maar ook omdat de man een populair spel gebruikte om slachtoffers te lokken”, zei Britse aanklager Ashley Moody in een verklaring.

Oproep

Thomas zou in het spel een vrouwelijke medeplichtige gebruikt hebben om het meisje in de val te lokken. Nadat er een band ontstaan tussen de twee, stelde die tussenpersoon haar aan Thomas voor.

,,Ouders moeten weten dat pedofielen alle mogelijke middelen gebruiken om een kind te bereiken.’’ Moody roept ouders op om het online gedrag van hun kinderen goed in de gaten te houden. ,,Zorg dat u weet met wie uw kinderen chatten.’’ Moody heeft andere slachtoffers opgeroepen om contact op te nemen met de politie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →