Elsevier: drie ‘superscholen’ in Limburg

Print
Elsevier: drie ‘superscholen’ in Limburg

Citaverde College in Horst. (Archief) Afbeelding: Le Giesen

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg -

Citaverde College in Horst, het Raayland College in Venray en het Elzendaalcollege in Gennep zijn uitgeroepen tot Limburgse ‘superschool’ in het jaarlijkse scholenonderzoek van weekblad Elsevier.

Bij Citaverde en Elzendaal gaat het om de richtingen vmbo-gemengd/theoretische leerweg (gt) én vmbo-kader. Het Raayland behoort tot de beste twintig scholen in Nederland bij de richting vmbo-gt.

Als het gaat om de havo, vwo en vmbo-basis zijn er volgens de jury geen ‘superscholen’ in Limburg. Maar de scholen die in deze provincie het hoogste scoren zijn: Gymnasium Trevianum in Sittard, de havo van het Connect College in Echt en de vmbo-basis afdeling van het Dendron College in Horst. Op deze scholen zitten de minste zittenblijvers en behalen de leerlingen de hoogste eindexamencijfers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen