Engels en Novakovic leiden Roda naar zwaarbevochten punt

Print
Engels en Novakovic leiden Roda naar zwaarbevochten punt

Afbeelding: Orange Pictures/Mischa Keemink

Kerkrade / Eygelshoven - Aan de hand van doelpuntenmachine Mario Engels en een uitblinkende doelman Novakovic heeft Roda JC vrijdag een punt uit het Kasteel gesleept. Met twee treffers repareerde hij de schade die de Kerkradenaren in een uiterst zwakke openingsfase tegen Sparta hadden opgelopen: 2-2.

De start van Roda op het Kasteel was dramatisch. Nog voor de Kerkradenaren over de middellijn waren gekomen mocht Bart Vriends ongehinderd de openingstreffer in het doel koppen, waar niemand bij de tweede paal stond. Er waren precies 87 seconden gespeeld.

Rotterdamse storm
Niels Verburgh, toch al blessuregevoelig, moest vervolgens minutenlang langs de kant worden opgelapt. Toen hij terug in het veld was, had hij met de rest van de vijfkoppige defensie alle handen en voeten nodig om de Rotterdamse storm op te vangen. Dat lukte amper, maar ze hadden het geluk dat doelman Novakovic met een aantal uitstekende reflexen verdere schade voorkwam. Totdat Rayhi in de negentiende minuut de wankelende ploeg van Molenaar met een daverend schot in de kruising een nieuwe klap gaf: 2-0.

De Kerkradenaren leken helemaal rijp voor de sloop, maar aan de hand van Mario Engels – wie anders? – vocht de ploeg zich terug in de wedstrijd. Vlak voor rust scoorde de Duitse topschutter de 2-1, na een fraaie, ingestudeerde combinatie met Mart Remans. En direct na rust verzilverde Engels ook de eerste Roda-aanval van de tweede helft: 2-2. Met zijn achttiende doelpunt van het seizoen passeerde hij op de topscorerslijst van de eerste divisie Lars Veldwijk (zeventien treffers), die aan de andere kant van het veld kans op kans had gemist.

Doelman
Met Daniele Zotti voor de aangeslagen Verburgh moest Roda de deur gesloten houden. Sparta drong opnieuw aan, maar tienerkeeper Novakovic groeide letterlijk tot grote hoogte. De Limburgers waren zelf in de counter een stuk gevaarlijker dan voor rust. Remans kreeg een riante kans op de 2-3, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. En Milts mikte de bal rakelings langs de paal. Sparta startte nog een slotoffensief, maar Roda trok het gelijkspel over de streep.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: