Elf aanhoudingen na bekogelen van supportersbussen

Print
Elf aanhoudingen na bekogelen van supportersbussen

Afbeelding: HBvL

Maastricht -

De Belgische politie heeft elf relschoppers, onder wie een aantal MVV-fans, opgepakt na de derby tussen Sint-Truiden en Racing Genk in Belgisch-Limburg.

Ze gooiden met stenen naar supportersbussen van Genk. Daarbij sneuvelden ruiten en liepen enkele inzittenden verwondingen op.

Lees ook: ‘Maastrichtse hooligans’ houden stevig huis bij Belgische derby

Sympathiseren

Tussen de stenengooiers zaten supporters van MVV, die met de aanhangers van SSTV Sint-Truiden sympathiseren. Ze wachtten de vijf supportersbussen van Genk op na de thuisnederlaag van Sint-Truiden (2-3). Volgens politiechef Rudy Provost zitten er bij de arrestanten fans van zowel STVV als MVV.

De Genkse supportersvoorzitter Rudy Claessens zegt in Het Belang van Limburg: „Het waren zowel Nederlanders als supporters van STVV: dat kon je duidelijk horen aan hun taaltje. MVV heeft een vriendschapsband met STVV. MVV is de aartsrivaal van Fortuna Sittard, dat al twintig jaar een band heeft met onze jongens. Ze hebben zich samen tegen ons gekeerd.”

Risicoduel

De wedstrijd tussen Sint-Truiden en koploper Genk gold als risicoduel. Er waren al honderd extra politiemensen op de been om eventuele relletjes de kop in te drukken.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: