Egbert Derix en Margriet Sjoerdsma brengen Favourite Songs

Print
Egbert Derix en Margriet Sjoerdsma brengen Favourite Songs

Egbert Derix en Margriet Sjoerdsma. Afbeelding: Kukeleku

Grubbenvorst -

Horstenaar Egbert Derix is momenteel overal te horen met het lied Hub & Hay, dat hij met Jack Poels schreef ter ere van 800 jaar Horst aan de Maas. Kukeleku verwelkomt Egbert op vrijdag 1 februari samen met Margriet Sjoerdsma in Theater De Baersdonck in Grubbenvorst.

Margriet Sjoerdsma is zelf ook geen onbekende in de Nederlandse muziekwereld. Onlangs werd bekend dat zij dit jaar de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret zal ontvangen. De jury roemt haar oeuvre en haar fluwelen stemgeluid. De uitreiking van deze prijs vindt plaats op zaterdag 2 februari in Utrecht, maar Horst aan de Maas mag dus al een dag eerder van haar zang genieten. In Favourite Songs brengen Margriet (zang) en Egbert (piano) hun favoriete nummers, hier en daar aangevuld met een ander instrument. De nadruk ligt op hun favoriete nummers uit de jaren ‘80. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman en van Billy Joel tot Tom Waits. Ook schreven Sjoerdsma en Derix speciaal voor deze concertreeks samen een aantal nieuwe songs. Voor deze voorstelling zijn nog kaarten beschikbaar via www.kukeleku.com en bij de vaste voorverkoopadressen Primera Sevenum en Jumbo Phicoop Sevenum.

Vanwege de verbouwing van haar vaste stek in CC ’t Gasthoes, toert Kukeleku dit seizoen door de gemeente. Net als alle voorstellingen dit theaterseizoen, start de voorstelling in Theater De Baersdonck om 20.15 uur.