May doet Europees belrondje, zonder succes

Print
May doet Europees belrondje, zonder succes

Afbeelding: AFP

De Britse premier Theresa May heeft bij diverse Europese regeringsleiders opnieuw een pleidooi voor haar Brexitplannen gehouden.

Volgens de krant The Telegraph hield zij - tot ongeloof van Europese diplomaten - vast aan haar eisen, ondanks de afwijzing van de Brexitdeal door het Britse parlement eerder deze week.

Uitstel

May sprak onder meer met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president Emmanuel Macron, de Ierse minister-president Leo Varadkar en premier Mark Rutte. Volgens ingewijden focuste ze zich daarbij voornamelijk op de grens tussen het Verenigd Koninkrijk en Ierland, maar kwam zij verder niet met iets nieuws.

Lees ook: Video: Dringende oproep Rutte: Bedrijven, hou rekening met Brexit zonder deal

Europese diplomaten denken dat het belrondje van May een poging is om de deadline van 29 maart uit te stellen en een Brexitdeal te formeren die zij aan het Britse parlement kan verkopen, aldus de krant.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen