VVV stunt in Den Haag dankzij Joosten en VAR

Print
VVV stunt in Den Haag dankzij Joosten en VAR

Afbeelding: VI-Images/Gerrit van Keulen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - VVV heeft in Den Haag gestunt tegen ADO (2-4). Patrick Joosten scoorde twee keer en Panny Mlapa mocht vanaf de stip de winnende treffer maken nadat Robert Zwinkels hem had gevloerd in de 76ste minuut.

De ADO-goalie kreeg voor die actie ook nog rood van arbiter Jeroen Manschot na ingrijpen van de VAR. In de slotfase was het invaller Jay Roy Grot die de 4-2 maakte voor VVV.

In de eerste helft startte ADO overrompelend met mogelijkheden in de eerste minuut. Jerold Promes en Danny Post moesten alle zeilen bijzetten om een openingsdoelpunt van de Hagenaars te voorkomen. Post had daarbij zelfs de hulp van de lat nodig. In de dertiende minuut was er echter geen houden meer aan. Sheraldo Becker was veel te snel voor Chris Kum en maakte de verdiende 1-0. VVV begon pas na een kwartier mee te voetballen. Er kwamen kansen voor Penny Mlapa en Johnatan Opoku. Die laatste had na ruim een half uur moeten scoren. In de 43ste minuut deed Patrick Joosten dat alsnog namens VVV na een knappe solo. Het gekraakte schot van Joosten was Robert Zwinkels in het Haagse doel te machtig. Joosten stond in de basis ten koste van Jay-Roy Grot en de Nijmegenaar maakte zijn uitverkiezing al in de eerste helft waar.

Furieus
Na de pauze begon VVV juist furieus. De Venlose ploeg domineerde de openingsminuten na de hervatting en zag opnieuw Joosten prachtig afronden. Dreigen naar links en naar binnen trekken om vervolgens schitterend van afstand binnen te krullen. 2-1 in de 50ste minuut en geen vuiltje aan de lucht voor VVV. Totdat Sheraldo Becker opnieuw de turbo aanzette. Nu was het Tristan Dekker – ingevallen voor Kum die al snel in de eerste helft geel had gekregen – die op snelheid werd geklopt. Erik Falkenburg haalde namens ADO de trekker over: 2-2 in de 62ste minuut. In de 73ste minuut draaide Becker VVV opnieuw dol, maar was het Lars Unnerstall die fabuleus wist te redden in het Venlose doel.

Met een kwartier te spelen leek het tijd voor het Haags kwartiertje, maar scheidsrechter Jeroen Manschot trok een streep door de Haagse rekening door na ingrijpen van de VAR rood te geven aan ADO-goalie Robert Zwinkels. Die zou bewust op het been van Mlapa zijn gaan staan bij een doelkans voor VVV. Mlapa zelf voltrok daarna van elf meter het vonnis: 3-2 voor VVV, want Manschot zag zich ook genoodzaakt een strafschop te geven aan VVV. Invaller Grot maakte in de extra tijd 2-4.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: