Pastoor Ed Smeets nieuwe deken van Venray

Print
Pastoor Ed Smeets nieuwe deken van Venray

Afbeelding: Luc Lodder

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Ed Smeets, nu nog pastoor van de parochies in het Landgraafse Ubach over Worms, wordt de nieuwe deken van Venray. Smeets is de opvolger van naamgenoot Harrie Smeets, die eind 2018 gewijd werd tot bisschop van Roermond.

Dat bevestigt pastoor Smeets aan De Limburger. "Het nieuws is zaterdagavond in kerkdiensten in Venray en Landgraaf bekendgemaakt", vertelt hij. "Zondag zullen we de parochianen wederom in de misdiensten van het nieuws op de hoogte stellen."

Pasen

Smeets begint in april aan zijn nieuwe functie. "Met Pasen neem ik afscheid van de parochies in Ubach over Worms. Een week later begin ik als deken van Venray."

Ed Smeets (47) is geboren in Beek. Na zijn middelbare school studeerde hij filosofie en theologie aan de priesteropleiding van het bisdom Roermond. Sinds 2004 is hij pastoor van de vier parochies van Ubach over Worms in Landgraaf.

Daarnaast is hij onder meer docent muzikale vorming aan de priester- en diakenopleiding van Rolduc en is hij als bestuurslid verbonden aan de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging van het bisdom Roermond.

Het Bisdom Roermond zal zondagmiddag met een officiële verklaring komen, laat Smeets weten.