Foto was voor Spaanse politie hét bewijs dat Julen (2) in put viel

Print
Foto was voor Spaanse politie hét bewijs dat Julen (2) in put viel

De plek bij het bergdorp Totalán waar de tunnel wordt gegraven die toegang moet geven tot de put waarin Julen precies een week geleden verdween. Afbeelding: AD/Reuters

Een foto van het Spaanse jongetje Julen (2), gemaakt vlak voor zijn verdwijning in de bergen bij Málaga, heeft de Spaanse politie ervan overtuigd dat de peuter in een nabijgelegen put viel. Reddingswerkers hopen hem zondag te bereiken via een schacht die naast het 110 meter diepe en slechts 30 centimeter brede gat wordt gegraven.

Op de foto, in het bezit van de krant El Mundo, is te zien hoe Julen een zakje chips eet terwijl hij in een greppel zit vlakbij de 110 meter diepe put. Hij draagt een rood-marineblauw trainingspak en slofjes. Een familielid maakte het kiekje vorige week zondag omstreeks 14 uur bij het buitenhuisje in bergdorp Totalán dat Julens ouders aan het verbouwen zijn.

Houtvuurtje

Julens vader José was op dat moment bezig een vuurtje te stoken waarop hij een een grote pan paella wilde bereiden. Moeder Vicky hield hun zoontje in de gaten. Tot haar mobieltje overging en ze hem overliet aan de goede zorgen van haar echtgenoot. Die verloor Julen enkele seconden uit het oog toen hij zich concentreerde op het houtvuur.

Fatale seconden want toen de vader weer in de richting van zijn zoontje keek, zag hij hem een meter of tien verderop in de aarde verdwijnen. Geschokt rende José naar de bewuste plek, waar hij tot zijn ontsteltenis constateerde dat er beweging zat in de grote steen die de put had afgedekt. Daardoor kwam het gat eronder vrij te liggen.

Chipszakje

Deze reconstructie van het drama maakte de guardia civil volgens El Mundo op basis van de verklaringen van Julens ouders en familieleden. Zij toonden de foto van de peuter als bewijs dat hij vlakbij de put zat. Verklaringen die werden bevestigd door de vondst van het zakje chips in de put. De verpakking was te zien op camerabeelden.

Tot nu toe werden geen hulpkreten of andere geluiden opgevangen van Julen. De hoop om hem levend terug te vinden, wordt met de dag minder.

Vertraging

Reddingswerkers begonnen zaterdag met het boren van een ongeveer 70 meter diepe schacht die parallel loopt aan de put. Zo hopen ze bij het ventje te komen, dat zich op die diepte onder een compacte massa van aarde en stenen zou bevinden.

Zondagochtend omstreeks 07.00 uur hadden de grondboren zo’n 30 meter van de schacht uitgegraven. De graafwerkzaamheden liepen afgelopen nacht vertraging op door de aanwezigheid van een groot stuk rots.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →