Porte blijft Poels voor in slotrit Tour Down Under

Print
Porte blijft Poels voor in slotrit Tour Down Under

Afbeelding: AD/Cor Vos

Daryl Impey heeft net als vorig jaar de Tour Down Under op zijn naam geschreven. De Zuid-Afrikaan van Mitchelton-Scott eindigde in de zesde en laatste etappe als derde en nam de leiding in het algemeen klassement over van de Australiër Patrick Bevin, die ruim vijf minuten moest prijsgeven. Impey is daarmee ook de eerste leider in de UCI World Tour.

De laatste etappe van McLaren Vale naar Willunga Hill werd eveneens net als vorig jaar een prooi voor Richie Porte. De Australiër bleef op de slotklim Wout Poels net voor. Impey zat daar vlak achter.

Poels eindigt in het klassement als derde, op zeventien seconden van Impey en op vier seconden van Porte. Tom Jelte Slager kwam op zeventien seconden als negende binnen. In het eindklassement werd hij zeventiende, één plaats achter Dylan van Baarle.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →