CDA wil nieuw buurthuis Moesel met woningbouw financieren

Print
CDA wil nieuw buurthuis Moesel met woningbouw financieren

Het Microhalcomplex in de Weerter wijk Moesel. Afbeelding: Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Als de locatie van basisschool De Zevensprong gebruikt wordt voor woningbouw, zou dat de komst van een nieuwe wijkaccommodatie voor Moesel kunnen financieren stelt het CDA.

Het CDA in Weert stelt daarom voor de aanpak van het Microhalcomplex met sportzaal, café en feestzaal in een bredere context te zien. Betrek de locaties van het buurtcentrum aan de Christinalaan en de voormalige basisschool bij de plannen, stelt de partij. Het voorstel van het CDA volgt op het recente nieuws dat herontwikkeling van het Microhalcomplex niet haalbaar is. „Het zal voor Moesel een beter resultaat opleveren als de mogelijkheden van herontwikkeling van drie gebieden in de wijk in onderlinge samenhang worden gezien”, schrijft CDA-raadslid Jasper Heesakkers in een brief aan het college.

Voor 4 ton hoopte participatiegroep ‘Hart voor Moesel’ het Microhalcomplex toekomstbestendig te maken maar dat is bij lange na niet haalbaar, zo is vorige week bekend geworden. Een sobere verbouwing van het complex gaat 1,9 miljoen euro kosten. Gebruikers van de sportzaal en de schoolklassen die er gymles krijgen, moeten binnenkort uitwijken naar andere accommodaties.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →