Erbarmelijk Fortuna begint dramatisch aan tweede seizoenshelft

Print

Rodriguez van Fortuna in duel met El Jebli (rechts) namens De Graafschap. Afbeelding: AD/BSR

Een forse klap voor Fortuna. De Sittardenaren speelden zondag dramatisch tegen de gedoodverfde degradant De Graafschap en gingen dan ook hard onderuit: 5-1.

Fortuna was vanaf het begin geen schim van de ploeg van voor de winterstop. De thuisploeg was feller, gevaarlijker en simpelweg beter. Het eerste kwartier overleefde Fortuna nog wel, maar daarna was het snel over. Serrarens profiteerde daar twee keer van. Eerst schoot hij een voorzet vanaf rechts binnen, om even later dat nog eens te herhalen met een bal vanaf links.

Geen ommekeer
Nog voor rust besliste De Graafschap het duel. Youssef El Jebli krulde een vrije trap prachtig over de muur. Fortuna kon ook na rust niet voor de ommekeer zorgen. El Messaoudi kopte nog wel de 3-1 binnen, maar een paar minuten later was het Serrarens die alle hoop deed vervliegen.

De Sittardenaren geloofden het daarna wel. El Jebli maakte al snel de 5-1 en de score had nog verder op kunnen lopen, ware het niet de dat de thuisploeg steeds nadrukkelijker voor eigen succes ging en ook meermaals op Koselev stuitte, waardoor de afstraffing bij 5-1 bleef.

Lees ook: Fortuna-coach Eijer na afstraffing: 'Een schandalige vertoning'

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: