Stadsschutterij Heerlen huldigt zes jubilarissen

Print
Stadsschutterij Heerlen huldigt zes jubilarissen

De jubilarissen op een rij. Vlnr: Pierre van der Zalm, Theo Hendriks, Peter Kwakkelaar, Jan Colin, Henk Colin en Spencer Kwakkelaar. Afbeelding: Nellie Colin

Heerlen / Hoensbroek -

Schutterij Sint Sebastianus heeft zaterdag 19 januari maar liefst zes jubilarissen gehuldigd die samen 310 jaar verbonden zijn aan de vereniging.

De huldiging vond plaats in het schutterslokaal aan de Stadionbaan bij Kaldeborn. Theo Hendriks werd geëerd vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap. Ook de 95-jarige nestor van de vereniging Jan Colin is 60 jaar lid evenals zijn zoon Henk Colin. Pierre van der Zalm werd gefeliciteerd voor 50 jaar lidmaatschap. Vader en zoon Peter en Spencer Kwakkelaar vierden een 40-jarig jubileum.

Daags erna, op Sint Sebastianusdag, werd tijdens de mis in de Pancratiuskerk ook de nieuwe vaandeldrager geïnstalleerd: Wim Mraz. Dat gebeurde ook bij de jeugdleden. Dani en Sanne Kwakkelaar en Cassidy Hanssen zijn de nieuwe vaandeldragertjes. De nieuwe bordjesdrager heet Dax Colin. Deken Hans Bouman is beschermheer van de stadsschutterij.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →