BAL vaster op laatste plaats

Print
BAL vaster op laatste plaats

Afbeelding: iStock

In een rechtstreekse confrontatie tussen de twee hekkensluiters van de Dutch Basketball League, Basketball Academie Limburg (BAL) en Apollo Amsterdam, verloren de Weertenaren zaterdag met 80-60 en staat de ploeg vaster op de laatste plaats.

Van de geblesseerde spelers keerde Frerik Adriaans (negen rebounds) terug bij BAL maar werd vooral de Amerikaan Tony Washington (teenontsteking) nog steeds hard gemist. Zonder hun sterkhouder kwamen de Weertenaren in de hoofdstad tot vijf minuten voor rust niet in hun spel (35-21). Toch bleek BAL onder aanvoering van Jules Schild (twaalf punten en tien rebounds) en Nino Gorissen (dertien punten en zeven assists) in staat om de achterstand bij rust vrijwel weg te poetsen: 35-34.

Direct na de hervatting kwamen de Limburgers door een driepunter van Elay Wirjo zelfs een maal aan de leiding (35-37) en bleef BAL enkele minuten bij Apollo in de buurt. Veel te veel Weerter balverlies en aanvallende zwakte deden het duel weer kantelen in Amsterdams voordeel. Apollo herstelde de marge (62-47) waarna het laatste kwart een formaliteit werd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →