Alpaca op visite bij Franse opticien

Print
Alpaca op visite bij Franse opticien

Een alpaca. Afbeelding: EPA

Een alpaca is een brillenwinkel binnengelopen in de Franse stad Hennebont in Bretagne. Het dier liep vrijdag zo vanaf de straat de winkel binnen en bleef rustig naar de brillen in de winkel kijken, melden Franse media.

,,We zagen hem voor de winkel staan, hij wachtte tot de automatische deuren opengingen en ging naar binnen’’, aldus medewerkers van de opticien. ,,Hij was heel rustig en deed gewoon zijn ding.’’

De eigenaar van de winkel deed de deuren op slot, zodat het dier niet weer de straat op zou gaan, waar hij mogelijk een ongeluk zou kunnen veroorzaken. Dat zei de winkelbaas in een bericht op Facebook. Het dier bleef erg rustig en werd na ongeveer een half uur opgehaald door de eigenaar, die niet ver van de winkel woont. Eerst werd gedacht dat de alpaca mogelijk was ontsnapt uit een circus, maar het dier bleek dus van een particuliere eigenaar te zijn.

Alpaca’s komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →