Vos verovert haar eerste wereldbeker veldrijden

Print
Vos verovert haar eerste wereldbeker veldrijden

Marianne Vos viert haar zege. Afbeelding: AD/Cor Vos

Marianne Vos veroverde in haar rijke wielercarrière zeven keer de wereldtitel veldrijden, maar de wereldbeker ontbrak nog op haar palmares. Die prijs heeft ze nu ook te pakken.

De Brabantse won zondag in het Franse Pontchâteau de achtste en voorlaatste wedstrijd uit de cyclus en stelde met die zege de wereldbeker veilig.

Het kon al bijna niet meer misgaan voor Vos. Door de afmelding van de Belgische Sanne Cant volstond in Pontchâteau een plek in de top vier om de wereldbeker te veroveren.

Vos verovert haar eerste wereldbeker veldrijden
Marianne Vos in actie. Foto: AD/Cor Vos

Ze reed vanaf de eerste ronde attent mee voorin en sloeg toe in de laatste ronde. Toen reed ze weg van haar laatste concurrent Denise Betsema. Vos won, Betsema werd tweede en Maud Kaptheijns maakte er op de derde plaats een volledig Nederlands podium van.

Vos boekt haar vierde overwinning in een wedstrijd om de wereldbeker. De 31-jarige allrounder won deze winter ook in Waterloo (VSt), Bern (Zwi) en Heusden-Zolder (Bel).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →