Vos verovert haar eerste wereldbeker veldrijden

Print
Vos verovert haar eerste wereldbeker veldrijden

Marianne Vos viert haar zege. Afbeelding: AD/Cor Vos

Marianne Vos veroverde in haar rijke wielercarrière zeven keer de wereldtitel veldrijden, maar de wereldbeker ontbrak nog op haar palmares. Die prijs heeft ze nu ook te pakken.

De Brabantse won zondag in het Franse Pontchâteau de achtste en voorlaatste wedstrijd uit de cyclus en stelde met die zege de wereldbeker veilig.

Het kon al bijna niet meer misgaan voor Vos. Door de afmelding van de Belgische Sanne Cant volstond in Pontchâteau een plek in de top vier om de wereldbeker te veroveren.

Vos verovert haar eerste wereldbeker veldrijden
Marianne Vos in actie. Foto: AD/Cor Vos

Ze reed vanaf de eerste ronde attent mee voorin en sloeg toe in de laatste ronde. Toen reed ze weg van haar laatste concurrent Denise Betsema. Vos won, Betsema werd tweede en Maud Kaptheijns maakte er op de derde plaats een volledig Nederlands podium van.

Vos boekt haar vierde overwinning in een wedstrijd om de wereldbeker. De 31-jarige allrounder won deze winter ook in Waterloo (VSt), Bern (Zwi) en Heusden-Zolder (Bel).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen