Video: Volkszanger Pietje (9) grote hit op sociale media

Print
De 9-jarige Utrechtse volkszanger Pietje Tomassen is dit weekend een grote hit op sociale media. Met een ontwapenend optreden bij het tv-programma Holland’s Got Talent stal hij de harten van de kijkers.

Op basisschool Waterrijk in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn hebben ze sinds dit weekend ineens een bekende Nederland rondlopen. De 9-jarige Pietje Tomassen, leerling uit groep 7, was zaterdagavond één van de grote blikvangers in het tv-programma Holland’s got talent. Sinds die uitzending is hij een hit op sociale media. Zijn optreden op YouTube is inmiddels al ruim 100.000 keer bekeken.

Pietje, die al jaren als volkszanger aan de weg timmert, is zelf redelijk onaangedaan door alle aandacht. ,,Zelf wist ik natuurlijk al een tijdje dat ik doorging naar de volgende ronde”, zegt hij een dag na de uitzending. ,,De opnames waren al in augustus. Ik heb al die maanden m’n mond moeten houden.”

Carnaval
De uitzending bekeek hij in Ankeveen. ,,Ik was daar voor een optreden bij de carnavalsvereniging. Het was heel leuk dat iedereen zo blij voor me was.” Daarna regende het ook reacties via sociale media.

Met name zijn gevatte en relaxete antwoorden op vragen van de juryleden vielen op. Maar Pietje was wel degelijk gespannen, zo zegt zijn vader Roy. ,,Hij heeft zo’n acht uur moeten wachten, totdat hij eindelijk aan de beurt was. Hij is wel tig keer naar de wc geweest. Toen hij op het podium stond, was hij die spanning wel zo’n beetje kwijt.”

Klasgenootjes
Maandag is het voor Pietje weer ‘een gewone’ schooldag. ,,Ik denk dat mijn klasgenootjes allemaal hebben zitten kijken. Ik ben heel benieuwd hoe zij het vonden.”

De opnames voor de volgende ronde van Holland’s Got Talent zijn in februari.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →